Allotjament al West Highland Way

La varietat d’allotjament al West Highland Way inclou càmpings, Bed & Breakfast, albergs, i hotels.

L’acampada lliure està permesa a tot Escòcia, amb certes restriccions dins els parcs naturals, i el Loch Lomond ho és, així que si vols més informació sobre l’acampada lliure, pots mirar la pàgina web de l’Scottish Outdoor Access Code.

L’allotjament és millor reservar-lo amb antelació, perquè no és molt abundant, i us pot obligar a fer certs desplaçaments en transport públic durant la ruta. A continuació en trobareu uns quants, amb un breu comentari sobre els llocs on em vaig allotjar.

Milngavie

p
No hi vaig dormir, com que vaig passar uns dies a Glasgow, vaig arribar a Milngavie al matí per començar a caminar.

Drymen

The Drymen Inn

Totalment recomanable. Com comento a l’entrada de la segona etapa, tot l’equip d’aquest allotjament va ser molt simpàtic i agradable. L’habitació era gran i confortable, el local acollidor, i tant el sopar com l’esmorzar van ser especialment bons. A més, tenen una zona per passar l’estona, on vaig estar tota la tarda, amb sofàs i taules, que també s’agraeix el no haver d’estar tancat a l’habitació.

Rowardennan

Rowardenan Youth Hostel

Els Youth Hostel, a Escòcia, acostumen a ser albergs de parada obligatòria. I aquest no n’és una excepció. L’edifici és realment bonic, però és que l’entorn és insuperable. Les instal·lacions són còmodes i adequades, i el menjar és molt bo. I a més, hi ha ambient d’alberg (això no vol dir festes, sinó molta comunicació entre els hostes).

Inverarnan

Ardlui Hotel & Leisure

A Inverarnan no vaig trobar res, així que em vaig quedar a Ardlui. I com la part de l’hotel ja estava plena, finalment vaig haver de dormir en un bothy. El problema és que són lluny del restaurant, dels serveis i de tot. A més, els matalassos són molt prims, comparats amb dormir en tenda han de ser un luxe, però amb un llit normal no aguanten cap mena comparació. Si no han millorat l’entorn dels bothies, no ho recomano gens. Sobre l’hotel, només us puc dir que l’esmorzar era bo.

Crianlarich

Ben More Lodge

Senzillament fantàstic. Ho té tot. Les cabanes de fusta, totalment equipades i molt acollidores, el bar i el restaurant clàssics, amb música en viu i una llar de foc immensa, personal simpàtic i agradable, i un entorn preciós. Si feu nit a Crianlarich, ha de ser la primera opció. Això sí, haureu de caminar un pelet perquè està una mica allunyat del poble.

Glenardran House

Bed & Breakfast amb banyera a l’habitació, almenys la que tenia jo. Només això ja es mereix les 5 estrelles. A més de banyera, les habitacions són grans i acollidores, els llits còmodes, i la decoració és totalment escocesa. L’esmorzar és molt bo, i tant el Rod com l’Andrea són atents, simpàtics i agradables.

Bridge of Orchy

p
Com comento al meu relat, vaig passar 4 nits a Crianlarich, i les següents ja van ser a Fort William.

Kingshouse

p
Com comento al meu relat, vaig passar 4 nits a Crianlarich, i les següents ja van ser a Fort William.

Kinlochleven

p
Com comento al meu relat, vaig passar 4 nits a Crianlarich, i les següents ja van ser a Fort William.

Fort William

Cruachan Hotel

Vaig escollir aquest hotel per l’edifici, que el trobo magnífic. Ofereix el que s’espera d’un hotel així: habitacions grans, còmodes i acollidores, un bon esmorzar, un bon servei, i un pollastre tandoori que feia plorar de tant que picava.
Com que l’oferta d’allotjament a Fort William és molt extensa, us deixo aquí un cercador de Booking, que acabarem tots més aviat 🙂
Booking.com

Les 8 etapes recomanades

La divisió més habitual del West Highland Way és la de 8 etapes, però és possible fer-lo amb més o menys dies depenent de l'estat físic de cadascú.

L'allotjament

L'allotjament al llarg del West Highland és més aviat escàs. Afortunadament, l'acampada és lliure en la majoria d'etapes, i sempre hi ha transport públic a l'inici o final d'etapa.

El transport

La xarxa de transport públic ens permet connectar l'inici i el final del West Highland Way amb Glasgow, així com moure'ns entre l'inici i final de la majoria d'etapes.

L'equipament

Anar ben preparats, amb el material més escaient, i en la justa mesura, ens ajudarà a recórrer el West Highland Way més fàcilment i sense problemes.